Bleu du Vercors-Sassenage

Bleu du Vercors-Sassenage

21,10 per kg.

De bereidingswijze is oud, de melk van de vorige avond wordt gekookt, licht afgeroomd, waarna deze bij de verse melk van de ochtend gevoegd wordt. Na de stremming wordt de wrongel in de vormen gedaan. Eenmaal uit de vorm wordt de kaas gezouten. Daarna volgt een rijpingsproces van twee maanden, waarin de kaas ook meerdere malen gekeerd wordt.De kaas is heeft een natuurlijke korst met een lichte witte schimmel, eventueel met rode marmering. De kaasmassa is zacht en glad. Voor een blauwe kaas is de smaak zacht te noemen.
Mild/pittig 3
Herkomst Frankrijk
Melksoort koemelk
Biologische kaas Nee
Eetbare korst Ja
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Nee
Allergenen
Melk
Product prijs

Vergelijkbare producten

Donderdag 11 november open van 8.30u tot 12.30u
+